Wie zijn wij?

EHBO Vereniging IJsselstein is een vereniging met meer dan 75 leden. Naast het organiseren van herhalingsavonden voor onze leden, verzorgen wij ook nieuwe opleidingen voor niet leden. Wij hopen dan vervolgens ook dat deze actief lid blijven van onze vereniging.

logoehbo-3.gif

Onze vrijwilligers

Buiten alle cursussen en herhalingsavonden om, levert de EHBO vereniging regelmatig EHBO ondersteuning bij evenementen, wedstrijden en manifestaties. Onze vereniging steunt die activiteiten op allerlei manieren zoals het geven van preventieadvies.

De organisatoren van evenementen nemen hiervoor contact op met het Bestuur van de vereniging, die op zijn beurt weer de leden vragen ondersteuning te verlenen. Leden zijn hiertoe niet verplicht.

De vereniging is aangesloten bij de Nationale Bond EHBO, de Nationale Bond EHBO is een organisatie met meer dan 20.000 vrijwillige eerste hulpverleners. Ze zijn georganiseerd in honderden plaatselijke verenigingen, waar onze vereniging er één van is.

Onze locatie voor ondermeer de herhalingslessen en vergaderingen is de Openbare Basisschool ’t Kasteel, aan de J.W.Frisolaan 2, 3401 AX te IJsselstein.

dsc01435-1.jpg

Introductie bestuur

Ons bestuur is per mail te bereiken via: bestuur@ehbo-ijsselstein.nl of bekijk onze contactpagina.

arend.jpg

Arend Jansen van Jorksveld

In de jaren 70 van de vorige eeuw, ben ik bij de jeugdbrandweer IJsselstein gegaan. Daarna doorgestroomd naar het korps zelf en daar was een EHBO diploma voor nodig. Dus via de vrijwillige brandweer IJsselstein mijn EHBO diploma gehaald op 14-06-1978.

Dus inmiddels heb ik al 41 jaar mijn diploma en heb diverse opleidingen gevolgd binnen de vereniging. Het is fijn om EHBO diensten te draaien in IJsselstein bij diverse evenementen.

Toen in 1999 de EHBO vereniging IJsselstein opnieuw werd opgericht heb ik de functie van Voorzitter gekregen en ben tot op heden nog steeds voorzitter van de EHBO vereniging.

constant.png

Constant van Doorn

Ik ben lid sinds 2017, in 2016 ben ik de cursus EHBO gaan doen de reden hiervoor was dat ik op race circuits werkzaam was als track marshal maar mij steeds meer aangetrokken voelde tot het helpen bij ongevallen tijdens races.

Na het behalen van het Diploma EHBO ben ik lid geworden bij de vereniging, en vind ik het leuk om te helpen bij lokale evenementen in IJsselstein.

Kort na het aangaan van mijn lidmaatschap ben ik toegetreden tot het bestuur hopende zo mijn steentje te kunnen bijdragen aan de vereniging

img-20190619-wa0000.jpg
verbandmeester

Gert Jan Rookhuijzen

Via mijn werk ben ik bij de EHBO terechtgekomen. Op mijn werk ben ik begonnen op 25-03-1982 met EHBO en heb het tot 19-06-1998 gedaan.

Vanaf die datum tot heden zit ik bij de EHBO in IJsselstein om het in stand te houden en ook de evenementen te kunnen draaien en daar ben ik na verloop van tijd verbandmeester geworden. En dat doe ik nu nog steeds met veel plezier.

richard.png
penningmeester

Richard Jansen

In 2004 wilde ik een cursus doen die niets met mijn werk, ICT, te maken had. Dat werd sportmassage waar sport EHBO een onderdeel van uitmaakt.

Na het behalen van mijn diploma sportmasseur en sportverzorging, heb ik de EHBO laten verwateren, maar na de komst van de kinderen wilde ik dit weer oppakken.

Daarom in 2013 opnieuw een EHBO cursus gedaan en na het behalen hiervan wilde ik evenementen doen om mijn kennis te onderhouden en in praktijk te kunnen brengen. In 2018 heb ik het penningmeesterschap overgenomen om nog meer betrokken te worden bij de vereniging.

Andere belangrijke functies

Die wij niet kunnen missen binnen onze organisatie!

martin.png

Kader instructeur