Wie zijn wij?

EHBO Vereniging IJsselstein is een vereniging met meer dan 50 leden. Naast het organiseren van herhalingsavonden voor onze leden, verzorgen wij ook nieuwe opleidingen voor niet leden. Wij hopen dan vervolgens ook dat deze actief lid blijven van onze vereniging.

logoehbo-3.gif

Onze vrijwilligers

Buiten alle cursussen en herhalingsavonden om, levert de EHBO vereniging regelmatig EHBO ondersteuning bij evenementen, wedstrijden en manifestaties. Onze vereniging steunt die activiteiten op allerlei manieren zoals het geven van preventieadvies.

De organisatoren van evenementen nemen hiervoor contact op met het Bestuur van de vereniging, die op zijn beurt weer de leden vragen ondersteuning te verlenen. Leden zijn hiertoe niet verplicht.

De vereniging is aangesloten bij de Nationale Bond EHBO, de Nationale Bond EHBO is een organisatie met meer dan 20.000 vrijwillige eerste hulpverleners. Ze zijn georganiseerd in honderden plaatselijke verenigingen, waar onze vereniging er één van is.

Onze locatie voor ondermeer de herhalingslessen en vergaderingen is de Openbare Basisschool ’t Kasteel, aan de J.W.Frisolaan 2, 3401 AX te IJsselstein.

artstel-1676zp.jpg

Introductie bestuur

Ons bestuur is per mail te bereiken via: bestuur@ehbo-ijsselstein.nl of bekijk onze contactpagina.

arend.jpg
Voorzitter

Arend Jansen van Jorksveld

In de jaren 70 van de vorige eeuw, is Arend bij de jeugdbrandweer IJsselstein gegaan. Daarna doorgestroomd naar het korps zelf en daar was een EHBO diploma voor nodig. Dus via de vrijwillige brandweer IJsselstein zijn EHBO diploma gehaald op 14-06-1978.

Arend had bijna 45 jaar zijn EHBO diploma en had hij diverse opleidingen gevolgd binnen de vereniging. Hij vond het fijn om EHBO diensten te draaien in IJsselstein bij diverse evenementen.

Sinds 1999, toen de EHBO vereniging IJsselstein opnieuw werd opgericht, was hij de voorzitter van de EHBO vereniging. Wij zullen hem missen.

overlijdensbericht-ajvj.jpg

constant.png
Secretaris

Constant van Doorn

Ik ben lid sinds 2017, in 2016 ben ik de cursus EHBO gaan doen de reden hiervoor was dat ik op race circuits werkzaam was als track marshal maar mij steeds meer aangetrokken voelde tot het helpen bij ongevallen tijdens races.

Na het behalen van het Diploma EHBO ben ik lid geworden bij de vereniging, en vind ik het leuk om te helpen bij lokale evenementen in IJsselstein.

Kort na het aangaan van mijn lidmaatschap ben ik toegetreden tot het bestuur hopende zo mijn steentje te kunnen bijdragen aan de vereniging

richard.png
Penningmeester

Richard Jansen

In 2004 wilde ik een cursus doen die niets met mijn werk, ICT, te maken had. Dat werd sportmassage waar sport EHBO een onderdeel van uitmaakt.

Na het behalen van mijn diploma sportmasseur en sportverzorging, heb ik de EHBO laten verwateren, maar na de komst van de kinderen wilde ik dit weer oppakken.

Daarom in 2013 opnieuw een EHBO cursus gedaan en na het behalen hiervan wilde ik evenementen doen om mijn kennis te onderhouden en in praktijk te kunnen brengen. In 2018 heb ik het penningmeesterschap overgenomen om nog meer betrokken te worden bij de vereniging.

 

Andere belangrijke functies

Die wij niet kunnen missen binnen onze organisatie!

martin.png

Kader instructeur

Martin Valkman

img-20190508-wa0008.jpg

Kader instructeur

Elze Timmer

linda.png

Verbandmeester

Linda den Braber